Mount Kenya Expedities

With your personel guide

Charles Wachira

00 25 4720352120

info@mountkenya.nl

Naro Muro

Kenya


Mount Kenya
Mount Kenya Expeditions
Charles

 

 

         Uw expeditie op maat gemaakt door Charles Wachira.

 Charles woont aan de voet van  Mount Kenya, de omgeving kent hij als zijn broekzak. Het nationale park Mount Kenya heeft ook geen geheimen voor hem. Alle routes en hutten zijn hem bekend. Charles is een vakkundige gids, altijd opgeruimd en weet  overal raad op.

Een tocht wordt gepland vanaf Nairobi, waar u van het vliegveld wordt gehaald. De vlucht naar Nairobi en terug moet u zelf regelen, dit is absoluut geen probleem want KLM vliegt rechtstreeks vanaf Schiphol, dus via internet is dit snel geregeld tot en met het inchecken.

 

Bij aankomst in Nairobi kan een nacht in een tophotel geregeld worden. Absolute aanrader is het Fairview Hotel ( 4 sterren). Na een nachtvlucht kunt u direct naar Naro Moru  rijden, daar overnacht u in een lodge zodat u de rugzakken kunt inruimen en meteen de volgende ochtend met de tocht kunt beginnen. De terugtocht naar Nairobi kan vaak aansluitend na de afdaling van de berg geregeld worden. Dan zeker naar een goed hotel en genieten van warm stromend water of zelfs een bad en daarna a la carte dineren. Wilt u in Nairobi nog wat dingen zien (Sheldrick Foundation, Walking Safari, Giraffe Centre, the Carnivore of het spoorwegmuseum), gewoon nog een dag aanvastknopen.

~Onderweg~

De porters (dragers) en de kok worden door Charles geregeld en geinstrueerd .Het is wel handig als u de spullen die u niet zelf draagt in een flinke rugzak  stopt zodat de porter deze kan dragen. Indien u geen rugzak heeft dan kan er vaak wel wat geregeld worden. 

Voor onderweg hoeft u zelf geen voedsel mee te nemen dat wordt door de kok verzorgd. Het is  prettig om voor onderweg op de berg uw eigen minisnack's (Nuts, KitKat enz) mee te nemen. 

Uw drinkwater zal onderweg bestaan uit water van beekjes, dit is drinkbaar te maken door er desinfectiedruppels aan toe te voegen. Deze druppels kunt u bij elke outdoorwinkel kopen. Handig is een Camelback die u in een kleine rugzak stopt samen met uw regenbroek en regenjack.

In de meeste hutten onderweg is geen stromend water en ook geen elektriciteit dus zorg voor een extra batterij voor uw fototoestel of filmcamera.  De eerste dag bevindt u zich al snel boven de 2500 meter en het wordt alleen maar meer. De temperaturen dalen s'nachts onder nul dus zorg voor een goede slaapzak. Voor overdag is een goede windblocker voldoende. Gaat u voor de absolute top dan moet u type C schoenen hebben met crampons (u steekt de gletscher over), een klimgordel, 1 schroefKarabiner en een figure 8 om aan een touw de top kunnen beklimmen en abseilen.

 

U kunt Charles direct benaderen via zijn telefoon (00 25 4720352120) of  EmailKenya   .

 

 

 

Click on picture for routes 

 

©DWGesink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GooGle

mount kenya  Naro Muro River Lodge

mount kenya beklimmen

mount kenya  climbing

mount kenya hotel

mount kenia

 

mount kenya national park          mount kenya hotels             mount kenya climbing

mount kenya beklimmen     mount kenya  Naro Muro River Lodge

G

   The Crew